Terug naar home actualiteit
Terug naar de actualiteit


Congregatie van de Broeders van de Onbevlekte Ontvangenis

‘Doe mij binnengaan in Uw oord van rust en vrede’

Met droefheid delen we u mee dat we afscheid hebben moeten nemen van ons dierbaar familielid en trouwe medebroeder

TON SIMONS FIC

Antonius Theodorus

Op 29 december 1937 is hij geboren in Schiedam. Hij sloot zich aan bij de Broeders FIC op 15 augustus 1959. Op 17 april 2018 overleed hij in het woonzorgcentrum De Beyart in Maastricht.

Ton was een mens die, als serieus levende religieus, ook ten volle kon genieten van het goede der aarde. Dat maakte hem tot een tevreden en gezellige medebroeder en een dierbaar familielid.

Op onze vakschool volgde hij de opleiding tot schilder. Daarin was hij werkzaam in Maastricht en Amersfoort. Hij was daarna zeven jaar onderhoudsman en surveillant in ons juvenaat in Miranda de Ebro in Spanje. Terug in De Beyart maakte hij deel uit van het team van gastenbroeders. Hij was daarnaast de accurate verzender van de uitgaven van onze ‘Werkgroep Gebed’, ‘Oriëntatie FIC’ en de ‘Berichten van de Broeders van Maastricht’.

In zijn communiteit ‘Overkant’ was hij een behulpzame en trouwe medebroeder. Hij nam vaak de gelegenheid zijn familie te bezoeken.

Twee jaar geleden ontving hij de slechte tijding dat hij ongeneeslijk ziek was. Hij doorstond deze periode met grote aanvaarding. Zorgzaam werd hij bijgestaan door de medewerkers van De Beyart en door bezoeken van zijn familie en medebroeders. Toch nog onverwacht ging hij van ons heen.

We nemen afscheid van Ton op maandag 23 april in de Eucharistieviering die om 14.00 uur begint. Daarna vindt de crematie in besloten kring plaats. Zijn as zal te zijner tijd op het broederkerkhof aan de Anjoulaan in Maastricht worden bijgezet.

Namens de Congregatie FIC
en de communiteit ‘Bernardus’
Broeder Wim Luiten, coördinator
Religieus Huis Nederland FIC
Brusselsestraat 38, 6211 PG Maastricht
    Namens de familie Simons
P.W. Simons
Boslaan 59
2912 PA Nieuwerkerk aan de IJsselU kunt afscheid nemen van broeder Ton in het mortuarium van De Beyart tot 13.30 uur op de dag van de uitvaart. Op het Beyartterrein kunt u de auto parkeren.