Terug naar home actualiteit
Terug naar de actualiteit

Pastor Ad de Gruijter over Roeland Knufman

Naar aanleiding van het overlijden van br. Roeland Knufman op 17 november 2021 ontvingen wij een In Memoriam van pastor Ad de Gruijter, met wie Roeland als vrijwilliger nauw heeft samengewerkt in het Medisch Centrum Haaglanden, locatie Westeinde in Den Haag.
Voor zijn veelzijdige vrijwilligerswerk gedurende maar liefst 43 jaar kreeg Roeland op 24 juni 2012 de Stadsspeld van Den Haag.

We citeren de volgende passage:

“Ik ken Roeland vanaf 1988 toen ik in het ziekenhuis benoemd werd als geestelijk verzorger/pastor, tot aan zijn vertrek in juni 2012 naar De Beyart . Maar ook daarna bleven we contact houden en ik bezocht hem daar af en toe. Roeland op zijn beurt wist van iedereen de verjaardagsdatum en dan liet hij van zich horen.

Zijn grote familie- en vriendenkring was hem trouw en ik hoorde dat er nog een “familie-reünie” is geweest in De Schark, het ‘buitendomein’ van de broeders bij de grotten van de St. Pietersberg.

Roeland heeft zijn ziekte verdragen, bleef optimistisch, wilde niet klagen en was vooral de laatste tijd ontzettend dankbaar voor alle lieve mensen om hem heen, het personeel van De Beyart maar zeker ook familie, vrienden en medebroeders, waarvan er meerderen na een leven van dienstbaarheid in Nederland en in missiegebieden in De Beyart onderdak vonden in goede verzorging.

Roeland is op zijn beurt een steun geweest voor velen. Een goed en vriendelijk mens. We mogen dankbaar zijn voor wie Roeland was, voor wat hij heeft betekend en dat hij op zijn manier een rol heeft gespeeld in ons leven.”