Terug naar home actualiteit
Terug naar de actualiteit

Met groot respect en oprechte dank voor zijn aanwezigheid in ons midden gedenken we

Broeder Paul Marx FIC

Op 25 juni 1931 is hij geboren in Hasselt (België).
Paul legde zijn Geloften af bij de Broeders FIC op 15 augustus 1951 in Maastricht.
Hij overleed op 23 mei 2022 in het WZC De Beyart in Maastricht.

Paul was een bescheiden mens. Hij zocht stil zijn weg in huis en daarbuiten. Onopvallend aanwezig, dienstbaar, geestig, altijd beschikbaar om anderen te helpen.
Hij volgde op onze vakschool in Maastricht de opleiding tot huishoudelijke hulp. Na zijn professie zette hij zich tien jaar lang in voor zijn medebroeders in enkele communiteiten in Nederland. Vanaf 1962 was hij woonachtig en werkzaam in De Beyart in Maastricht.

“Eenvoud is het kenmerk van het ware”, zegt het spreekwoord. Paul was daar een prachtig voorbeeld van. Hij was nooit te beroerd om zijn collega's bij te springen en maakte steeds een opgewekte indruk. Dat was voor hem een hele opgave omdat hij vanaf zijn jeugd last had van een moeizame wijze van eten.
Soms bezorgde hem dat verwijten, die hij gelaten over zich liet heen komen.

Paul was een goed religieus. Hij verdiepte zich met het lezen van boeken in zijn zoektocht naar het wezen van de Eeuwige.
In zijn vrije tijd maakte hij prachtige, gekleurde tekeningen die getuigden van smaak en fijngevoeligheid.

Onlangs herdacht hij het feit dat hij zeventig jaar lang onze trouwe metgezel was, in goede en kwade dagen. Om zijn waardevolle inbreng als medebroeder werd hij bij die gelegenheid door velen geroemd en bedankt.

Paul mag nu genieten, zo geloven wij oprecht, in de eeuwige vrede die hem van harte gegund is.
We gaan de aanwezigheid van deze kostbare mens missen.